Parcours

Zwemmen

Het zwemmen vindt tijdens de Dion Triathlon Hardenberg plaats in het water van de schitterende Vecht. Tussen de Vechtbrug en de Amaliabrug in Hardenberg wordt een route uitgezet met een lengte van 250 meter. De deelnemers zwemmen eerst 250 meter tegen de stroom in en kunnen na het ronden van de boei 250 meter terug zwemmen naar de wisselzone. Deelnemers aan de kwart triathlon zwemmen deze afstand 2 keer.

Fietsen

Na het zwemparcours van de Dion Triahtlon Hardenberg start het fietsparcours. Nadat de fietsers de wisselzone verlaten, vervolgd het fietsparcours zich over de dijk langs de Vecht, deze gaat vervolgens onder de N34 door en gaat dan via woonwijk de Marslanden naar het landelijke Collendoorn. Na 2 km fietsen komen de fietsers op een aansluitende ronde uit van ongeveer 9 kilometer. Deze ronde is ideaal voor fietsers die optimaal gebruik willen maken van hun tijdrithouding. Lange stukken over goede wegen. De deelnemers aan de 1/8 triathlon leggen twee ronden af en de deelnemers aan de 1/4 triahtlon 4 ronden. Na het afleggen van de ronden wordt er weer 2 km teruggefietst naar de wisselzone waarbij de toeschouwers de fietsers weer over de dijk langs de Vecht kunnen zien terugkomen.

Lopen

De triathleten lopen langs de Vecht richting Heemse en Rheeze over verkeersvrije fietspaden. De ronde is 5 km lang. Deelnemers aan de ¼ triathlon lopen deze ronde twee keer, deelnemers aan 1/8 lopen de ronde 1 keer. Daarna wordt er gefinisht op het evenemententerrein aan de Vecht, direct voor de wisselzone. Er zijn twee drinkposten onderweg, één bij het notariskantoor en één bij de Bandelsteeg. Daarmee is er dus voldoende gelegenheid om te drinken of een spons aan te pakken. Hiermee wordt de deelnemers een aantrekkelijk parcours geboden met goede verzorging.