FAQ

De inschrijving sluit één week voor aanvang van de triathlon.

Leg vooraf je verzoek bij ons neer via: inschrijvingen@triathlonhardenberg.nl en geef daarin duidelijk aan om wie het gaat. Dan proberen wij er bij het samenstellen van de startlijsten rekening mee te houden. We kunnen je echter niet garanderen dat het ook lukt.

Voor de jeugd- en volwassen afstanden gelden leeftijdsrichtlijnen. Deze richtlijnen schrijven een minimum en een maximum leeftijd voor, bij deelname aan een bepaalde afstand. Valt je geboortejaar buiten deze grenzen kun je deze ook niet kiezen tijdens de inschrijvingen.

Je kunt je afmelden door een mail te sturen naar: inschrijvingen@triathlonhardenberg.nl

Alleen degene die een startnummer dragen en vrijwilligers/organisatie/jury met een keycard hebben toegang tot de wisselzone. Alle andere personen hebben geen toegang tot de wisselzone.
Het is niet de bedoeling om te recreëren in de wisselzone. Er zijn op elk moment meerdere series aan de gang, deze sporters (waar jij zelf ook deel van uitmaakt) willen ook graag een ongehinderde wissel.
Pers is van harte welkom bij ons evenement. Je kunt hiervoor een perskaart aanvragen door een mail te sturen naar: info@triathlonhardenberg.nl zodat je ook toegang hebt tot de wisselzone en het finishgebied.

De wisselzone (ook wel parc fermé genoemd) is de plek waar je je fiets neerzet. Op basis van het startnummer heeft iedereen een eigen plek, je fiets is gelabeld met hetzelfde nummer. Bij je fiets zet je je fietsschoenen en loopschoenen klaar. Na het zwemmen pak je je fiets, na het fietsen plaats je je fiets weer op de hetzelfde plek terug en wissel je naar je loopschoenen. Let op: in de wisselzone mag niet worden gefietst.

Ja het is mogelijk om je eigen Mylaps chip te gebruiken dit dien je dan bij de inschrijving aan te geven. Als je geen eigen chip hebt krijg je deze bij het inschrijfbureau. Ook krijg je bij het inschrijfbureau een band voor de chip.

Welke slag je wilt zwemmen, mag je zelf bepalen. De meeste mensen zwemmen borstcrawl.

Het dragen van de uitgereikte badmutsen is verplicht. Na het zwemgedeelte deze inleveren bij uitkomen van de Vecht.

Of er met een wetsuit gezwommen mag worden hangt af van de temperatuur van het zwemwater. Dit wordt op de ochtend van de triatlon gemeten, door jury en organisatie. De regels van de NTB worden gevolgd m.b.t. de temperatuursgrenzen:
Voor de afstanden tot en met de kwart triatlon gelden de volgende regels:
Boven de 22°C is het verboden met wetsuit te zwemmen.
Tussen de 15,9°C en 22°C mag je met een wetsuit zwemmen.
Onder de 15,9°C moet je met een wetsuit zwemmen.
Voor de halve triatlon gelden de volgende regels:
Boven de 24,6°C is het verboden met wetsuit te zwemmen.
Tussen de 15,9°C en 24,6°C mag je met een wetsuit zwemmen.
Onder de 15,9°C moet je met een wetsuit zwemmen.
De temperatuur schommelt vaak rond de 20°C. Over de watertemperatuur wordt via social media en onze website gecorrespondeerd.

Indien er om wat voor reden tijdens het zwemmen problemen ontstaan, dan de rechterhand omhoog steken. De waarnemers zullen je dan uit het water (laten) halen.

De maximum zwemtijd bedraagt bij de 1/4e triathlon  35 minuten en de maximum zwemtijd voor de 1/8e triathlon bedraagt 25 minuten. Na deze tijd wordt je uit het water gehaald om het parcours vrij te maken voor de volgende serie en is het niet toegestaan te starten met het onderdeel fietsten! Hier eindigt voor jouw de triathlon.

Compressiekousen mogen tijdens een triathlon gedragen worden. Er is echter één belangrijke voorwaarde: ze mogen niet gedragen worden tijdens het zwemmen. Tijdens het zwemmen moeten namelijk de handen èn de voeten onbedekt blijven. Om deze reden gebruiken de meeste triatleten geen compressiekousen maar zogeheten compressietubes, oftewel de kousen zonder het voetdeel. Let wel: tubes zijn alleen toegestaan als er in de wedstrijd met een wetsuit gezwommen mag worden. Als het wetsuitgebruik niet is toegestaan omdat de watertemperatuur te hoog is, dan zijn óók tubes niet toegestaan tijdens het zwemmen.

Het is verboden te stayeren. De TO (triatlonofficial) zal de deelnemers die stayeren aangeven dat zij een tijdstraf kunnen krijgen. De bestrafte atleet dient te stoppen in de eerste strafbox en wacht daar gedurende een periode afhankelijk van de afstand van de wedstrijd; 1 minuut bij een sprintwedstrijd, 2 minuten bij een wedstrijd over de standaard afstand. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het stoppen in de strafbox. Bij verzuim hiervan volgt diskwalificatie. Een tweede overtreding van het stayerverbod leidt tot diskwalificatie bij wedstrijden over de standaard afstand of korter.

Er zijn drinkposten met water en sponsen op het loopparcours.

Het ‘estafette stokje’ tijdens de trio’s is de Mylaps chip die om de enkel wordt gedragen (ook door de zwemmer). Nadat de zwemmer heeft gezwommen en bij de wisselzone is aangekomen, wordt de chipband overgedragen aan de fietser. Daarna mag de fietser zijn helm pakken en opzetten, fiets pakken en gaan. De helm moet ten alle tijden gedragen worden, met gesloten kinband, op het moment dat de fiets niet is opgehangen! Bij terugkomst stapt de fietser af voor de balk. Vanaf de balk dient er gelopen te worden met de fiets aan de hand, de fiets wordt opgehangen in het rek (op je eigen plek) en de fietser doet zijn helm af daarna geeft hij de Mylaps chip over aan de loper.

Het is mogelijk om je om te kleden en te douchen voor/na de wedstrijd bij de kleedkamers van Beach & Teach. De kleedkamers zijn open van 9:00 uur t/m 18:00 uur. (Let op! Er is geen toezicht, gebruik voor eigen verantwoordelijkheid)

Adres Beach & Teach: Sportboulevard 1, 7772 SL  Hardenberg

Stuur een e-mail naar: info@triathlonhardenberg.nl. Geef daarin duidelijk aan wat je verloren bent en hoe we het kunnen herkennen. Er komen altijd gevonden voorwerpen bij ons binnen, maar helaas nooit alles. We kijken dan of het er tussen zit en zoeken contact met jou.

Op de wedstrijd dag volgen we het reglement van de NTB, wil je alles precies weten check dan www.triathlonbond.nl/NTB/Reglementenstatuten